snickerstårta

Tjoo bre. Va några veckor sedan men jag har fyllt 20 och gjort hejdundrandes massor av veganmat nu inför julen så ska göra ett försök med att blogga om alla recept jag gett mig in på..... 
Snickerstårta, löjligt enkel och löjligt gott, asså hujedamig!!! 
Och jag har snott receptet från en vegangrupp från Facebook så jag kör copy and paste hehe.

INGREDIENSER

Digestivebotten
300 g digestivekex
150 g mjölkfritt smör

Jordnötsmousse
100 g mörk choklad
0,5 dl växtmjölk
0,5 dl kakao
1 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
2,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy

Dekoration
1 dl salta jordnötter
chokladsås

GÖR SÅ HÄR

Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda kexsmulor med smör och tryck ut i en pajform eller springform. Ställ in formen i frysen så länge.

Hacka chokladen fint och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.

Vispa gärdden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Fyll digestivebottnen med jordnötsmoussen och ställ in i frysen i ca 3 timmar. Ta ut tårtan 30 minuter innan servering och ringla över chokladsås samt strö över grovt hackade jordnötter.

Kommentarer:

1 bajsbajs:

skriven

Nom nom nom nom!

Svar: tack för din kommentar bajsbajs ;-)
Dr:Alwis

Kommentera här: