Tjofräs som ungdomarna säger
YO MAMA hur mår ni amigos?!
Jag tänkte göra ett nytt försök till att laga god mat. Eller jag har ju faktist redan gjort den OCH ätit upp den för fleeera timmar sen men det är ju så roligt att skriva noveller!!!
Todays food --> MARINERAD OUORN MED MASSOR AV SPÄNNANDE GRÖNSAKER
DU behöver:
- Quornbitar eller filér, finns i frysdisken på alla snabbmatsköp
- Rödkol
- Fetaost (fri från löpe såklart)
- Soya
- Vitpeppar och salladskrydda
- Morötter
- Fryst spenat
- En alwy som berättar hur ni ska göra =D
DU gör:
Fräääääs Quornen med vatten och massor av olja. Quorn har en tendens att bli tort utan sås så jag brukar hälla på så att det täcker till hälften i stekpannan. När du ser att dom börjat tina häller du på soya och lite mer olja så att filéerna simmar gött. Krydda med vitpeppar och grillkrydda OCH NEJ inga andra kryddor för det jag tycker om ska ni tycka om!!!! Doktorn vet bäst! Men hur mycket ni vill krydda är upp heeeelt till er själva =)
Stek tills det bara är liiiiite lite vätska kvar i pannan sen är det klart!
Stek tills det bara är liiiiite lite vätska kvar i pannan sen är det klart!
Nu till: Rödsakerna!
Hacka rödkollen i små och fina bitar, lägg i en skål(wow det var ju ovanligt) och tärna ner fetaost. Röööööörrrr ooommm. Häll på olivolja och flingsalt och gärna färsk rosmarin om huset har det. Röööööörrrr ooommm igen!
Riv morötterna, lägg dom i en annan skål. Ser mycket fint ut på bordet med många olika färggranna skålar. Extra kul är det att diska extra många skålar sen.
Och grönsakerna......
Värm den frysta spenaten i en gryta med smööör, jag föredrar mjölkfritt, salt och vitpeppar! Klart att servera!
Har ni tur smakar det lika gott som det gjorde för mig. Men be careful med soyan för gränsen mellan stark o svag är hårfin.


Jag äger för tillfället bara en mobilkamera så bilderna blir lätt lite sliskiga o nästy!