hoppla hoppla
Julen slog jag på stort som fan! Sill och skagenröra i massor och det bästa var att det var huuuuur enkelt som helst att göra ^^
Senapssill: jag höftade lite med ingredienserna så säg ca cirkus på allt.
1 aubergine
1dl senap
2tsk salt
2-3 matskedar socker
1msk vinäger, jag använde vitvin
1dl olja, helst olivolja
1dl vatten eller vegetabilisk matlagningsgrädde
Färsk dill i massor!
Skär auberginen i sillstorlek, typ 1cm tjock, 2-3 cm bred och 4-5 cm lång. Släng i bitarna i kokande saltvatten, kanske två tsk per liter vatten, koka tills auberginbitarna blir mjuka och sladdriga, ca 8min???
Under tiden tillverkar vi senapssåsen! Blanda senap, salt, socker och vinäger. Sedan oljan och den ska vispas i. Tillsätt sedan vatten eller veg.grädden, jag tog havre matlagningsgrädde. Klipp sedan i dillen, ju mer desto bättre! Fiska upp aubergineen ur grytan och låt svalna och droppa av innan du lägger ner den i senapssåsen. Rör om och låt stå några timmar innan servering, klart!!!
Skagenröran var ännu enklare! Blanda tångkaviar (röd och svart), rödlök, dill och havre cream frech. Sedan kan man spetsa den med antingen veganmajonäs och/eller havre matlagningsgrädde om man gillar en liten fetare variant!
Jag åt sillen och skagenröran med potatis och knäckebröd hehe.

