Rödbetornas återkomst

Jag är inget superfan av rödbetor. SMAKAR JORD. Men nu har jag hittat ett recept som passar mig utmärkt. Eller ok, "svärmor" hittade ett recept och jag vegan-iserade det hihihihååå.

Om någon får för sig att göra rödbetsbiffar så gjorde jag typ såhär.

Råriv fyra/fem rödbetor och två/tre potatisar. Antingen för hand eller med en matmixer, beror på hur många munnar det är att mätta. Och självklart kan ni addera eller minimera några av rovorna, smaken avgör vad som ska dominera. Blanda rödbetorna och potatisen i en skål tillsammans med salt, peppar och lite olja. Hetta upp en stekpanna och klicka i en klick av geggan och platta ut med hjälp av stekspaden. Jag tycker att dem blir godast när dem är lite knapriga så jag gör dem något tunnare än en potatisbulle eftersom dem kan vara svåra att hålla ihop annars. Till biffarna är det skitgott att ha pepparrotssås till. Görs enkelt av pepparrot, gräslök och havre creamfrech!


Gott som fan och enkelt att göra! +rödbetor är sjuuuukt nyttiga och perfekta att äta innan och efter träning. Håller iallafall mig mätt, massor av energi och protein! 

Kommentera här: