2 Läs mer >>
ööhhhh yes klibbigt och gott! Proteiner och c-vitaminer det gillar vi eller va?
 
DU behöver:
  • Jordgubbar
  • Jordnötssmör
 
DU gör:
Joxa ihop jordnötssmör och jordgubbar så det ser äckligt ut, sen är det klart att äta
     
 
 
olalaa
 
 

klibbigt

0 Läs mer >>
Mmmhhm quinoa är feeeett nyttigt och feeet äckligt (om man inte gör det på mitt sätt bling bling)
 
DU behöver:
  • Quinoa --> så mycket som det orkas äta
  • 2 stora  gula lökar (eller 3 smååååå) hahaha tuttar
  • Vitlöksklyftor, säg typ 3?
  • Några morötter
  • Ett halvt blomkålshuvud
  • En röd paprika för det är viktigt med färger
  • En liten burk kokosmjölk
  • Kormacurry (Jamie Oliver använder det ganska mycket tror jag....)
  • och det vanliga olja, salt och peppar dirr
 
DU gör:
Koka quinoa med dubbelt så mycket vatten som frön, lägg i lite olja och en buljongtärning om du gillar smak! Annars tråkiga saltet....
 
Nu ska du skala, tvätta och skära upp alla grönsaker!!!!!!!!!!!! Oki???
 
Fräääääs lök och vitlök i super duper varm värme (i olja, obs mycket) några minuter. Sänk sedan temperaturen till medium och lägg i morötter, blomkål + blasten för den kan man faktiskt äta (tror jag....). Rör om! Lägg i kokosmjölk + lika mycket vatten och låt puttra någon minut. Släng på paprikan, kormacurryn, salt, peppar och gärna lite meeeer vitlök ör det är smaskens.
 
 
wooooow finfina bilder va?
 
 
OCH DET HÄR ÄR VIKTIGT, HUR DET SKA SERVERAS!!!!!!
LÄGG QUINOAN I BOTTEN PÅ EN DJUP TALLRIK OCH SEEEEEN KOMMER GRÖNSAKSRÖRAN!!!
 
dags att äta

QUINOA ÄR SVÅRT ATT S...

1 Läs mer >>
Alla dagar är inte guld-dagar, vissa dagar vaknar jag på fel sida om golvet, är ju inte mer än människa haha. Men äta bör man annars dör man så gjorde en svinnyttig sallad, fun fun fun!
 
Du behöver:
  • Tomater
  • Groddar
  • Spenat
  • Olivolja
 
DU gör
Blanda allt. Ät, tänk på att du blir fett smal och snygg nu.
 
Sen efter att du ätit så märker du att blad utan kolhydrater inte mättar trycker du i dig alla onyttigheter du kan hitta!
 
 
Min sanna kärlek 

den deprimerande sall...

1 Läs mer >>
FIVE SIX SEVEN ALL GOOD GIRLS GO TO HEAVEN
 
 

nattderp

0 Läs mer >>
MMMMM är ni sugna på quesadillas med grönkål, ost och avokadosalsa? Oj wow va bra för det har jag gjort idag!!!! (eller egentligen inbte idag men det rimmade såååå fint)
 
DU behöver:
 
  • 2 avokado
  • citronsaft
  • ca 4/5 tomater
  • en gul lök
  • några vitlöksklyftor
  • stora blad grönkål (det är fett nyttigt, typ supergrönsaken) 
  • tortillawraps
  • riven ooooost
  • olivolja
  • salt och peppar
(lägg märke till att jag inte fjantade till så mycket i listan den här gången utan den var ordningsam)
 
DU gör:
Halvera och kärna ur avokadon, tärna den i små bitar. Hacka tomater, en halv gul lök och vitlök i små bitar och blanda med avokadobitarna. Droppa över citronsaft och krydda med olivolja, salt och peppar. MUMS
Till wrappen så frääääääser du lök och vitlök i en HOT stekpanna, snitta kålen grovt (öööh vadå grovt? alltså ganska stora bitar) och låt joxas ihop med löken, stek några fina minuter. Saltra (salta tror jag att det heter) och peppra!!!! Och nu är det dags för det knepiga hahahah. Lägg röran på en tallrik och lägg en ensam liten wrap i pannan och gör den till leenden guldbruna ögon (alltså lätt gyllenbrun). Sen lägger du på grönkålsgeggan på wrapen i pannan och en till wrap ovanpå. Sen ska du försöka vända hela skiten sammtidigt som ingenting ska rinna ut. Du vill nämligen att andra wrapen ska bli lite lätt grillad. Först nu i efterhand kom jag på att du kunde steka wrap nummer två ensamt också, och sen lägga på gröngegga OCH SEN wrap nummer ett tillbaka. Tänk hamburgare så fattaruuu, lägg på riven ost om du vill ha lite götti gött. Tänk pizza!!
 
Lägg upp jättesnyggt på en tallrik som jag har lärt er, och äääääät! 
 
 
 
FYFAN VAD GOTT DET VAR (är faktiskt seriös)

Olala

0 Läs mer >>
 
http://www.viralnova.com/animals-mustaches/
 

GOD NATT FJÄRTAR

0 Läs mer >>
Snabb, nyttig och energirik lunch vill väll alla ha höhöh?
 
Du behöver:
  • Linser, du får välja viiiiilka du vill, eller om du vill härma mig så tar du svarta
  • Quinoa, vaaaaalfri sort där också, eller härma mig så tar du den så kallade "tricolore"
  • Purjolök i snygga små bitar
  • Sallad, typ isberg?
  • Avokado!!!!!!
  • OM du har, torkade nässlor mmmhhhmm
 
DU gör:
Koka linser och quinoa i dubbelt så mycket vatten som torrvaror + lite mer vatten för det kommer behövas. Lägg i några najsiga kryddor som du tycker om. Under den tiden det kokas delar du avokadon i HALVOR, inte fjärdedelar eller tredjedelar utan halvor, oki? Hacka salladen och lägg på halva sidan av en tallrik. Och vi det här tillfället borde sörjan i grytan vara klar så då blandar du i nässlorna och purjon. Lägg fint och snyggt upp på ANDRA sidan av tallriken . Lägg avokadon brevid eller på för att ta en snygg bild!
 
 
Och när du tagit en snygg bild geggar du ihop alltsammans och delar avokadon i tusen bitar och rör om. Gegga smakar BÄST you know!
 
 
 
 
mmmmmmm

LUNCH SKA VARA EN SNA...

0 Läs mer >>
Ingen pannkaka igår till söppan så fick det bli en(fyra fem palla äta lite liksooooom) pannkaka. För alla cardio bitchar därute som gärna aaaaaldrig vill stoppa i sig kolhydrater så rekomenderar jag min mammas pannkakor!!!! Okej dom är proppfulla av kolhydrater men ochså proppfulla av nyttigheter såsom järn, A-vitamin, E-vitamin och antioxidanter. (Blir så smart av att läsa på wikipedia hipphurra!!!) Kan ni gissa vilken supergrönsak det är i? SPENAT OMG!! Nej men seriöst spenat är galet gott och det jag tycker är gott ska alla andra också tycka om för jag vet bäst. Sen smakar det nice också woop woop!!
 
DU behöver:
  • Spenat, spillerill om den är fryst eller färsk
  • Pannkakssmet(fett knasigt ord???) orkar inte skriva ett recept som egentligen alla kan utantill hehe
Du gör:
Joxa ihop en pannkakssmet, tillsätt hackad färsk spenat eller/och fryst som du tinat vid sidan om. RÖR OM. Stek i olja, smör gör dig fet hahaha. Lägg på någonting nyttigt bara för att intala dig själv att du är healthy, senare på kvällen ska du vräka dig en chipspåse för att du nte blev mätt.
 
 
För er som inte vill ha gjort den här rätten i onödan och förlora allt järn som du precis ätit så ska du även äta något med C-vitamin iiiiii, för spenat är så lurigt att den inehåller ett ämne om gör att vår kropp får svårt att ta upp järnet men C-vitamin fixar dealen.

mamma är bäst

0 Läs mer >>
På torsdagar ska man äta pankakor och ärtsoppa, eller pruttsoppa som jag kallar det för..... Kommer bli en trevlig dag imorgon på stan... Men! Ikväääälll har jag något alldeles extra att bjuda på.... BRÖD!!!! Alla lchf och gi kan slännga sig i väggen. Riktiga brudar äter kolhydrater, annars växer inte bumpan ;) Jag försökte följa ett recept på rågbröd men när huset endast har hälften av alla ingredienserblir det lite svårt, sååå det var bara till att improvisera tjohej
 
DU behöver: ohjesuskristusavallaburitos idag är det tre recept; soppa, bröd, humos!
  • Blötlagda gula ärtor
  • Timjan
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vitkol
  • Gul lök
  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl russin, gärna gula eller gröna
  • 1 dl råggryn
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 msk linfrön
  • 1 färskt äpple
  • Två burkar kikärtor
  • (minst) Två klyftor vitlök 
  • Olivöööljaa
  • Salt igen 
  • Fääääärsk persilja. Såna där gröna blad ni vet
 
DU gör:
Koka ärtor med massor av kryddor, vitkol och lök i ca två timmar. Låt det stå och koka rejält så att ärtorna faller isär och soppan blir lite grynigt. Under tiden gör du brÖÖÖÖÖÖÖd. Sätt ugnen på 200 grader och inget annat, oki?
 
Blanda filmjölk och sirap i en skåååål eller bunkeeee eller bakmaskin, bryr mig faktiskt inte. Blanda i resten av alla ingredienser förutom äpplet som är superduper viktigt att lägga i sist. Eller inte så viktigt men hacka det i fina små bitar och rör om så att det inte går sönder. Bitar e najs i bröd!
 
Släng in kladdet i en mordor-säker form och tjofs in i ugnen(mordor) i ca 50 minuter. När det luktar bränt har det gått för långt. Och! Medans du väntar på soppa o bröd (som man får i finkan) kan du göra humos. Mitt recept är bäst! Mixxa kikärtor, vitlök, persilja, olivolja tillsammans med salt så blir det himmelskt, jag lovar! Vitlök är guds krydda
 
Avnjuuuuut denna festmåltid med smör och gurka på mackan och soppan i en silverskål, annars får det va. Be sedan pappa ta disken för du har slitit i köket och behöver lång vila.
 
 Humos, gurka, tomat, inga konstigheter?! 
 
  Bröd
 
 Mer bröd i ett annat ljus  
 
  och mer bröd i en annan vinkel. 
 
mmmmmmmm kolhydrater <3
 
GODNATT ERA POTÄTER 
 
 

Torsdagar = pruttsopp...

1 Läs mer >>
Är inte left overs typ som föräldrar? Kan vara super gott, finns alltid där, går snabbt att fixa när man behöver mat som mest? Men yes inte alltid det godaste käket = utskällning för att du inte städat eller gjort läxor osv. 
 
http://www.funnyjunk.com/funny_pictures/3791211/Left+overs/ 2014-01-09
 
MEN mina damer och herrar jag har kommit på väääärldens grej med rester. Lasagne!!!!!! OMG WOW
Fick den finfina ideén när jag skulle förbereda lunch samtidigt som jag skulle fixa tusen andra grejer innan jobbet. Såååå.............
 
DU behöver:
  • Rester av det lite "matigare" slaget. Jag använde mig utav
  • soyafalukorv
  • linsröra
  • salsa
  • vitlökssmör
  • quornwok med ärtor
  • broccoli
  • ost
  • lasagneplattor
  • kryddoooooor wöhööööw
 
DU gör: Eller såhär gjorde jag hihihi
Koka broccolin i ganska så mycket vatten med vitlökssmör och kryddor. Släng över salsan och låt puttra tills det är mjukt. Tänk *geggit*! Under tiden hacka alla rester och leftovers som du hittade i gömmorna, släng ner i grytan. Medans det puttrar o har sig så förbered mordor-säker-form. Typ en vanlig ungsform??? Varva lasagneplattor och röra OCH AAAAVVVSLUUUUTAAAA med Guds gåva, ost. Komagefri såklart 
Släng in i ugnen på i don't know, 150 grader i 20-30 min. Ni känner väll er egen ugn bäst va fan. Magkänsla är det bästa att avgöra med. Medans födan plågas i mordor så har du goooott om tid att städa lite eller kanske plugga, eller som jag och stå och spänna musklerna framför spegeln OH YEAH.
 
ÄT när det är klart, låt smaklökarna dansa tango, lämna disken tills imorgon.
 
 
 

mmmmm rester

0 Läs mer >>
Kan ni inte sova denna natt heller? Vilken tur att jag är räddaren i nöden ;)
 
Varför inte bli lite smarta och lära sig om Albert Einsteins relativitetsteori? På denna video får ni aaaaallt ni behöver veta. bam bam BAM!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=fwC0l6eKwoQ
 
 
En heeelt icke rellevant bild från kålmorden 2012. Inget blått hår då inte då var det grööönt som gällde.

sömnbrist

0 Läs mer >>
Är ni lika framgångsrika och coola som jag så är ni alltid på språng, precis som jag! Fast jag springer frn sängen till kylskpet tillbaks till sängen och sen till dass och sen upprepa allt. Nej men seriöst dude, snabba tipset på atlåda där du inte behöver leta upp en jäkla micro för att få din mat var är mattermos din räddare i nöden $$$
 
Dagens festmåltid var färska sjögräsnudlar(finns o köpa på lchf butiker tror jag....lol), de behövs inte kokas vilket är tumme upp, slicade jag ner en morot och en burk kikärtor. För att inte göra det hela till en soppa på en spik så klickade jag ner miso för smaaaakens skull. 
 
 
Langar den frääääschaste bilden ni någonsin sett men gött var det. 

alltid på språng

0 Läs mer >>
Titta på denna vackra nyhetssändningen ;)
Mina hombres vill bli lika kända som Kissie!
http://www.youtube.com/watch?v=D86YiMne9II
 
Blue Hair I Don't Care
#smurf #alwineharinteinstagram #bossbitch
 

Kan du inte sova?

0 Läs mer >>
YO MAMA hur mår ni amigos?! 
 
Jag tänkte göra ett nytt försök till att laga god mat. Eller jag har ju faktist redan gjort den OCH ätit upp den för fleeera timmar sen men det är ju så roligt att skriva noveller!!!
 
Todays food --> MARINERAD OUORN MED MASSOR AV SPÄNNANDE GRÖNSAKER 
 
DU behöver:
  • Quornbitar eller filér, finns i frysdisken på alla snabbmatsköp
  • Rödkol
  • Fetaost (fri från löpe såklart)
  • Soya
  • Vitpeppar och salladskrydda
  • Morötter
  • Fryst spenat
  • En alwy som berättar hur ni ska göra =D
DU gör:
Fräääääs Quornen med vatten och massor av olja. Quorn har en tendens att bli tort utan sås så jag brukar hälla på så att det täcker till hälften i stekpannan. När du ser att dom börjat tina häller du på soya och lite mer olja så att filéerna simmar gött. Krydda med vitpeppar och grillkrydda OCH NEJ inga andra kryddor för det jag tycker om ska ni tycka om!!!! Doktorn vet bäst! Men hur mycket ni vill krydda är upp heeeelt till er själva =)
Stek tills det bara är liiiiite lite vätska kvar i pannan sen är det klart!
 
Nu till: Rödsakerna!
Hacka rödkollen i små och fina bitar, lägg i en skål(wow det var ju ovanligt) och tärna ner fetaost. Röööööörrrr ooommm. Häll på olivolja och flingsalt och gärna färsk rosmarin om huset har det. Röööööörrrr ooommm igen!
 
Riv morötterna, lägg dom i en annan skål. Ser mycket fint ut på bordet med många olika färggranna skålar. Extra kul är det att diska extra många skålar sen.
 
Och grönsakerna......
Värm den frysta spenaten i en gryta med smööör, jag föredrar mjölkfritt, salt och vitpeppar! Klart att servera!
 
Har ni tur smakar det lika gott som det gjorde för mig. Men be careful med soyan för gränsen mellan stark o svag är hårfin.
 
 
 
Jag äger för tillfället bara en mobilkamera så bilderna blir lätt lite sliskiga o nästy!

Tjofräs som ungdomarn...

1 Läs mer >>

Doktorn tipsar: Tofu!

Tofu är gjord på sojabönor, full av protein, enkel att laga och veganskt! LÅT MIG HÖRA ETT FET JÄVLA WOW NU!!!!!                                                                                                                                                        + Tofun har många användningsområden... glass, ost, salad, grytor, bröd, stekas, marineras, grillas, soppor bla bla bla osv. 

DU behöver:

  • Ett paket tofu (bästa tofun köper du i åkeshov, checka bilden så får du adressen)
  • Ett paket grön currypasta
  • H2O i valfri mängd
  • Frysta ärtor
  • Rödkol
  • Ett kök
  • En spis

 

Du gör:

Lägg currypastan i en stekpanna på svag värme tillsammans med några deciliter vatten. Tärna tofun och släng in bitarna i pannan. Alltså den på spisen och inte i ansiktet lol. Höj tempen lite så att det börjar puttra och prutta hihi. SEN mina damer och herrar lägger ni i ärtorna och låt stå i ca 20 min tills det mesta av vattnet har disappear. Efter det, i med mer vatten, beroende på hur mycket såååås du vill ha. När allt ser nasty ut är det klart och då slänger du i finhackad rödkol! Eftersom jag är en mästerkock så vill jag att det ska vara estetiskt fint med färger o därför passar rödkol alldeles utmärkt! 

Lägg upp snyggt på en tallrik så som jag har gjort, känn den underbara doften av exotiska kryddor och en mustik av den hemlighetsfulla tofun. Ta en tugga, skrik så högt du kan och spring genast till vattenkranen. När du gjort det, repeat!

Sammanfattning:

Gillar du stark mat så är denna rätt en höjdare, för oss andra så bränner kroppen några kalorier med allt springande i hettan.

 
 

Man blir stark(starkt...

0 Läs mer >>
MMMMM nu ska jag bli så jävla nyttig och börja skriva om mat heliga mat! Inte tråkig traditionsmat som julmat och påskmat. NOPE! Det blir veggistyle made by Doktorn!
 
För några månadersen gjorde jag en gryyyymt god aubergine. Jag gjorde en hemmagjord kopia av falukorv i ugn med senap, ost och äpplen. Eftersom kött är dött så bojkottar jag det och tog aubergine istället <3
 
DU behöver:
1 aubergine/äggplanta same shit
1 löpefri mosarella (inga snuskiga kotarmar i min mat)
Rikligt med vitlök
Valfri marinad eller bbq sås
 
DU gör såhär:
Sliza äggplantan i skivor men fortfarande så att alla bitar sitter ihop i botten. Skiva ost och tryck emellan auberginens skivor. Vräk på med vitlök!!! Om du gillar lite mildare variant, så tar du lite mindre vitlök helt enkelt. På med marinad eller bbqsås och skicka in den i ugnen bara!
 
Graderna får du chansa dig fram för det kommer jag inte ihåg
 
Plocka ut den när du tycker att den ser färdig ut.
 
Duka fint, för det är finmiddag på g!
 
ÄT OCH NJUT
 
DISKA
 
SKIT I DISKEN OCH SOMNA FRAMFÖR TV ISTÄLLET
                     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ÄGGPLANTA