1 Läs mer >>
Tjoo bre. Va några veckor sedan men jag har fyllt 20 och gjort hejdundrandes massor av veganmat nu inför julen så ska göra ett försök med att blogga om alla recept jag gett mig in på..... 
Snickerstårta, löjligt enkel och löjligt gott, asså hujedamig!!! 
Och jag har snott receptet från en vegangrupp från Facebook så jag kör copy and paste hehe.

INGREDIENSER

Digestivebotten
300 g digestivekex
150 g mjölkfritt smör

Jordnötsmousse
100 g mörk choklad
0,5 dl växtmjölk
0,5 dl kakao
1 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
2,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy

Dekoration
1 dl salta jordnötter
chokladsås

GÖR SÅ HÄR

Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda kexsmulor med smör och tryck ut i en pajform eller springform. Ställ in formen i frysen så länge.

Hacka chokladen fint och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.

Vispa gärdden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Fyll digestivebottnen med jordnötsmoussen och ställ in i frysen i ca 3 timmar. Ta ut tårtan 30 minuter innan servering och ringla över chokladsås samt strö över grovt hackade jordnötter.

snickerstårta

0 Läs mer >>
Yes nu är vi i Sverige igen! Familjen fick mig som frukostgäst klockan sju på morgonen. Vi lyckades fånga ett nattåg till Stockholm från Malmö igår kväll. Vi åkte gratis hela vägen från Amsterdam fram till Stockholm helt gratis!!! Haha Interrail korten är fantastiska. Firade min hemkomst med (riktigt) kaffe och scramble tofu med potatis, tomat och svamp! Woopidoop! Bara att börja planera nästa resa?!





#backpacking #Interrail #London #Paris #Milano #Venedig #Verona #München #Berlin #Amsterdam 

hemma

0 Läs mer >>
Glögg.


Oliebollen, Holländsk munk, typ som friterat bröd.


Paprika (som köptes i Berlin men åts i Amsterdam).


Blommiga cyklar. 


Mackor, eller mackberget. 


Fruktöl, den va sådär helt ärligt. Men tydligen är det en "stor" grej utanför Sverige...


Wrap på tågstationen. 


En "nyttig" citronkaka med 16g protein. 

saker som gör en vega...

0 Läs mer >>
Chickpeas, eller kikärter är huvudingrediensen i falafel! Och falafel stod det på menyn igen i måndags kväll (har full koll på vilken dag det är....) så självklart blev det Maoz Vegetarian falafeln igen för den är sååååå värd! Alltså det fanns såser, kryddor, grönsaker, pommes, mat för en minimal peng! Ca 45 kr för en falafel som du själv får fylla med dina behov. Mina behov skrek chili och kryddor och coscos! Yummy yummy in my tummy igen! 
Någonstans under all gurka och lök så gömmer sig grymt goda falafel. Vi körde taktiken ät upp nästan allt och sen fyll på med ny sallad i brödet. Och om någon är intresserad av vad jag la i min falafel kan fortsätta läsa klart detta stycke, ni andra hoppa till nästa stycke! Så coscos, persilja, rödlök, inlagd gurka, koriander sås, tomat, aubergine och sen den gula såsen är gjord på mango och kidnybönor om jag inte minns helt fel men den är über delikat! 

Under dagen så gjorde vi ett besök på Anne Franks museum(ett måste i Amsterdam), där hon och hennes familj gömde sig under andra världskriget. Strikt fotoförbjud så tyvärr inte bilder innefrån så istället får ni bild på en lång kö och två töntar på cyklar. 

sweet dreams are made...

0 Läs mer >>
Ny dag och den startar vi med en stark och stabil frukost! Socker och fett! Perfekt! 



Vill också tillägga att vårt hostel i Amsterdam inte har något kök, eller jo ett minimalt kök med en mikrovågsugn och vattenkokare... Så igår var det ingen linssoppa... Vaknade mitt i natten av hunger och det var sååååå hemsk. Hostelet Orfeo (inte Oreos) är inte något jag vill rekommendera ifall ni får för dig att besöka Amsterdam!

diabetes mackan