0 Läs mer >>
ALLTSÅ FIFAN!!!!! Hur  många gånger har inte en liten jäkel som tror sig veta allting att vi peps som väljer veggilifestyle inte kommer klara er för att ni inte får i er omega 3. Jävla bullshit! Här får ni mitt favorit recept på mellis som är feeeeett rikt på fetter så ni klarar er livet ut! Dessutm gaaalet gott omg ni anar inte!!!
 
Avokado plus tångcaviar! Vegansk delikat!

bääääästa tipset

0 Läs mer >>
skojade bara att jag älskade skräpmat och bakelser, jag älskar nyttigmat som gör mig smal, bränner fett och ger mit 8-pack på magen. mmmyes. idag skiter vi i de stora bokstäverna i början av varje mening bara för att jävlas.
 
DU behöver:
  • quorn
  • spenat
  • rödkål
  • morrötter
  • fetaost
  • timjan
  • potatis
  • persilja
  • vitlök
  • bbq såååååås
 
DU gör:
råriv morötter och rödkål. morötterna lägger du i en egen skål och rödkålen i en annan. enkelt som fan. smula ner fetaosten och timjan i rödkålen, är du en tjockis som jag så droppa över olivolja för det smörjer kroppen från iiiiiinsidan. enkelt att bajsa efteråt. 
 
spenatstuvningen är också bajsenkel, lägg i den frysta spenaten eller den färska i en gryta med smör, vitpeppar och salt och rör om. om ingenting händer så är det stor fördel att starta spisen.
 
koka potatisen, det ska du ha lärt dig i hemkunskapen så tänker inte berätta hur du ska göra.
 
quornen är svår därför finns doktorn här för att hjälpa! lägg i dem i pannan tillsammans med lite vatten, färskpressad vitlök och massr av bbqsås ♥, vrid på värmen och när all vätska har sugits upp av möggelsvampen (quorn är faktisk möggelsvamp om ni inte visste) så är det klart!
 
lägg upp vackert på en tallrik och släng på några knippen persilja för att kunna ta en fab bild till instagramen. 
 
 
 
oj vad vackert det va
 
 

skojade bara

0 Läs mer >>
Hohohoho ni tror säkert att jag är en såndär nyttig lite jäkel som aldrig äter kolhydrater och tränanr varje dag?! OM ni nu trodde det så trodde ni heeeeelt feeeeeeeel.
 
I LOVE BAKELSER SOM GÖR MIG TJOCK HIHIHHIÅÅHUEHÅÅÅ
 
 
 

DÄR TRODDE NI FEL ERA...

0 Läs mer >>
DU behöver:
  • QUORN
  • APELSIN
  • SALT 
  • PEPPAR
  • VALFRIA GRÖNSAKER TILL EN SALLAD
  • EN KOLHYDRATSKÄLLA EXEMPELVIS RIS
  • GRANATÄPPLE
  • LIME 
 
DU gör:
Lägger quornen snyggt och prydligt i en mordorsäker ungsform. Skiva över en appelsin över all quorn, ringla över olja och krydda. Tääck sedan lite med vatten och in i ugnen tills quornen blivit liiiite gyllene och apelsinen har saftat av sig! Svårare än så var det icke!
 
Till denna utsökta middagen vill ni såklart ha en utsökt dryck. Tappa upp vatten i en kanna, halvera ett granatäpple och ploppa ut alla kärnor  till kannan. Sedan skivar du ner klyftor från en lime och sedan serverar. Nyttigt, gott, enkelt och FÄRGER 
 
Gör en jävla sallad så att du känner dig nyttig, helst med färger i hihihi. ÄTFÖRFAN
 
 
 
Gott?
 

MARINERAD QUÖÖÖÖRN

1 Läs mer >>
Dagen som började så bra med god mat och te förstördes efter jag läste denna artikel 
http://na.se/nyheter/kumla/1.2392004-na-rattar-trio-frias-for-grova-barnvaldtakten
Funderar på att skippa feminismtramset och bli manshatare istället ♥
 
 
ARG
 
 
LEDSEN
 
 
IRRI
 
 
 

bajskorv

1 Läs mer >>
SKA GÅ SNABBT OCH ENKELT O VA DELIKAT? Visst har jag rätt? Som vanligt då!
 
DU behöver:
  • Portabellosvamp
  • Champinjoner (svamp)
  • Tomater
  • Vitlök
  • Gröna blad, ut i trädgården o leta
  • Rödbetssallad
  • Groddar 
DU gör:
Tärna tomat, svamp och vitlök smått. Släng i i en panna på svag värme tills det blir lite geggigt och flytande?????? Efter ca 10-15 min så höjer du värmen och steker bort vätska samtidigt som du rör omsorgsfullt i kladdet ♥
 
Släng upp på en tallrik tillsammans med gröna kaninmaten, groddarna och rödbettisarna
 
 
FÄÄÄÄÄRGEEEEER ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 

EN PÖRFEKT LUNCH

0 Läs mer >>
 
 
 

No, i wouldn't call i...

0 Läs mer >>
Huuuuur många gånger har ni inte sätt fancy bilder på facebook, instagram och bloggar att fancymänniskor äter fancy sushi till lunch och ääääärrrr sååååå nyttiga och dem fancymänniskorna bara rååååkar va superduper populära och rika och alla vill va med och va som dem. Frukta icke jag ska lära er hur ni kan göra sushi in da home very cheap!
 
DU behöver: en jävla massa saker, förslag är att köpa ett sushikit om du är ultranybörjare.
  • Sushiris – ett rundkornigt japanskt ris - grötris fungerar också perfekt!
  • Risvinäger
  • Socker o salt
  • Nori/sjögräsplattor som jag kallar det för – torkade alger pressade till flortunna plattor
  • Wasabi 
  • Tofu 
  • Misosoppa
  • Tångcaviar
  • Champinjoner
  • Hariscoti verts (vettefaaan hur det stavas men hallå, gröna avlånga bönor??)
  • Purjolök
  • Paprika i olika färger (=
  • Avokado
  • Morötter
  • Löpefri ost
  • Äggomelett
  • Gurka
  • Soya
  • Sesamfrön, svart och vit
  • Pilgrimsmusslor (här förlorar jag i veggi så jäkla stort men jag gör det av en priiivaaaat anledning)
  • Vass kniv
  • Bambumattor att rulla sushina på
  • En skål med vatten
  • Har jag glömt någonting?
 
 
DU gör: (oh yes nu till det pillriga och klibbiga)
Sushi betyder surt ris (har jag för mig), för att bli en väluppskattade och värdig sushikock i Japan (blir du efter cirka tio år... bara å börja plugga nu asså) så ska en stor del av sin yrkeshemlighet att få till det perfekta riset. Sushi skapades i samband för mååååånga många år sedan då fiskare lät ris och fisk jäsa tillsammans och då uppkom en syrligsmak som idag alla fuskar med vinäger, socker och salt. Jag har baxat all info från http://www.tasteline.com/ 
 

Börja med att koka riset, gryta eller riskokare. Viktigt är att skölja riset innan så att det inte blir så mycket stärkelser kvar när det kokats. När riset kokat klart, smaksätter du med vinäger och socker och en pyttegnutta salt. Låt det stå och bli svaaaalt. 
 
Skär upp avokadon, morötter, gurka, omelett, ost, paprika och purjon i tunna stavar. Bönorna är redan i avlånga former och smala (det där var ju lite snuskigt) så dem behöver du icke oroa dig för. Lägg bönorna i hett vatten i en skål, de ska bara skållas inte kokas. Om du vill ha tofu i din sushi ska du även skiva den och stekas till önskad stekyta. Annars tärnar du den och använder den till mison.

Misosoppan kokar du antingen i en gryta eller blandar med hett vatten i en kopp/skål. När misoklumpen är upplöst så är det delikat att slänga i tofutärningar, purjolök och champinjoner tycker jag!
 
 
 
 
 
 
 
Nu till the work! Lägg ut ris på ett sjögräsark, på en bambumatta, på ett bord, som står på ett golv. Halva arket ska täckas med tunt lager ris, antingen i mitten eller från sidan, se bara till att riset når ut i hörnet så att inget går till spillo! På riset lägger du på VAD DU VILL! Jag har bara rabblat upp förslag vad jag tycker är godast + superbo tips på veggisushi. Mixa o blanda med alla tillbehör och dekorera med tångcaviar och sesamfrön! Doppa bitarna i en liten skål med soya + wasabi för att få lite sting i smaken. Jag tycker dte är godare att blanda wasabin och soyan medans många andra föredrar wasabin i sushin. Så lägg på det du vill ha och sedan börjar du rulla, doppa fingertopparna i vatten och stryk över den kanten där det inte finns något pålägg för att kunna "klistra" ihop rullen. Skär upp rullen och servera. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här lite bildbomb från den fabulösa mobilkameran! Fisken som ni ser på bilderna är icke mina, men de vegetariska vårrullarna och grönsakerna är.....! 
 
Förstår du dig inte på vad jag nyss gjort så är det inte mitt problem, sök bilder och recept på google era lata jävlar! Puss!
 

sushi sushi sushi

0 Läs mer >>
Bara tio dagar senare ska jag visa vad jag åt denna vaaackra dag.
 
DU behöver:
  • Broccoli
  • Morot
  • Vitlök
  • Soya
  • Soyakött
  • Gurka
DU gör:
Slänger allt i en panna utom gurkan med soya och vatten på hög värme. När vätskan är näääästan borta sänker du värmen något och steker tills soyaköttet till önskad stekyta. ♠ ♣ ♥ ♦ Släng upp på ett silverfaaaaaat och på med gurkisarna sen börjar du knapra i deig festmåltiden hihuhihehue
 
 
Well bilden är inte från alla hjärtans dag men nån gång under veckan så tickade klockan till ett halvår. ♥
 

GLAD ALLA JÄVLAR HJÄR...

0 Läs mer >>
FUL SOM FAN MEN GOD VAR DEN OCH DEN FUNGERAR UTMÄRKT ATT TA MED I MATLÅDA ELLER HA SOM RESTER DAGEN EFTER
 
DU behöver
  • Torkade bönor, valfria men JAG använde mig utav --->
  • Kikärtor
  • Gula ärtor
  • Kidneybönor
  • Salt, peppar, äckliga lagerblad
  • En mellanstor morot
  • Purjolök
  • Krossade tomater
  • Vitlök
DU gör:
Förväll de torkade bönorna under natten, eller dagen om du är en nattuggla. Slänger i en stor gryta med vatten så att alla bönor täcks + lite till (=. I med kryddor och olja och låt puttra på meeeeellanhög värme i en timme. Efter en timme häller du i krossade tomater, skivad morot, vitlök och purjo. Låt koka en halvtimme-timme tills bönorna o ärtisarna inte är hårda hohoho. Inte lätt när det är svårt men skönt när det är hårt HAHAHA.
 
Har du lyckats så SKA det se ut som detta.
 
 
 
GEGGA MMMMMM ♥♥♥♥♥♥♥♥

ful böngryta som fakt...

1 Läs mer >>
DET FINNS EN MUS I MITT HUS SOM HAR ÄTIT UPP ALLA MIN NUTELLA FÖR DEN VAR FULL FÖR NÅGON DAG SEN
http://nooooooooooooooo.com/  
 
 
 

ALLTSÅÅÅÅ NEEEEEJ

0 Läs mer >>
Oh yes jag slänger upp en fin rekommendation här eftersom jag är så för jävligt snäll idag!
 
Blev bjuden på en vegetarisk och vegansk resturang igår, huuuuuur gott som helst! Jag tog en vegan kebab, för yes, jag saknar kebab, speciellt vildsvinskebab med löjligt mycket vitlökssås. Men jag anser att hellre avstå från en maträtt än att djur ska blöda och skrika för att jag ska få bli mätt över en måltid. WÖW. Mitt sällskap tog en veganburgare som var snäppet godare än kebaben men båda deeeeffenetivt värda att pröva. Prisvärt, hälsosamt, bra utbud, mysigt and delicious! Resturangen heter södermanna och finns vid medborgarplatsen. Give it a try peps så blir jag jätteeeeglaaaad (((=
http://sodermanna.se/index.html 
 
 
 

södermanna

2 Läs mer >>
 
I don't care if your world is ending today
Because I wasn't invited to it anyway
You said I tasted famous, so I drew you a heart
But now I'm not an artist I'm a fucking work of art
I've got an F and a C and I got a K too
And the only thing that's missing is a bitch like you
 
HAHAHHAHAHAHAHAHAH

DU ÄR INTE SERIÖS, MA...

0 Läs mer >>
Alltså den här var sååååå god och sååååå enkel att göra!!! + DEN ÄR VEGANSK HURRA
 
DU behöver:
  • torkade soyabitar
  • gul curry
  • torkade nässlor
  • soyamjölk
  • ett äpple
  • salt och peppar
  • vitlöksklyftor
  • purjolök
DU gör:
Lägg soyabitarna i vatten så att de sväller och blir något mjuka i ca 10 min. Häll av vattnet, men inte allt, det ska va fuktigt som en regnskog! Släng i en gryta rikligt med olja och en skvett vatten och frääääääs bitarna ett tag tills du tror att dom är klara. Eller i 7 minuter blir också bra. Sänk till svag värme och släng på soyamjölk i valfri mängd, beroende på om din gryta ska vara "matig" eller "soppig". I med curry, vitlök, nässlor, kryddor och purjo och koka på svag värme tills sååååååsen har blivit fatboy! MMMMHHHMMM precis innan du ska äta tärnar du ner äppelbitar för det blir en guuuuudooomlig blandning av alla smaker och färger!
 
MvH Gordon Ramsay
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BAJSENKELVEGANSKCURRY

0 Läs mer >>
MMMMHHHHMMMM OH YES NU ÄR DET VÅR, när vädret tillåter och jag är på gott humör får jag vara i min lilla utebur. Den är mindre än min vanliga bur men det är skönt att "vädras av" och röka gräs!
 
 
 
 

gräz är fräzigt

0 Läs mer >>
Bloggtorka? Jahhaaajaaa men jag kanske behövde tänka ut ett mästerverk? Konst kan du inte odla i en liten kruka, utan det finns in you. Du måste söka efter the force oki?
 
Men nu til mitt mästerverk olala hör upp alla fläskiga ostälskare!!!!!
 
DU behöver:
  • En ÄGGPLANTAAAA (en aubergin)
  • Vitlök, du ska stinka efter måltiden
  • Olivölja, inte raps, majs eller smör utan OLIV FATTA!
  • Timjan
  • Fetaost i massor
  • Något rött o stiligt att dekorera med
  • Kolhydrater att äta till
 
DU gör:
Ta en vass kniv och gör ett rutnät över hela auberginen, för att komma in i stämningen så ta på dig ett par 3D glasögon! 
 
Gröp ur auberginens rutor och haka småttsmåttsmått. Lägg i en skål, mosa ner en fetaost tillsammans med kryddor, olja och vitlök. mmmmmmm <3
Lägg gukkan tillbaks i auberginen som JAG (OCH INGEN ANNAN) gjort på bilden. 
 
Dekorera beautiful med något rött, helst inte mensploppar utan typ paprika eller tomat. Men gillar du att smaska på blodiga tamponger så är det helt ok för mig!
 
 
 
INTO THE OVEN i cirkus 175 grader i 20 minuter??? Osten ska smälta lite lätt och bli lite lätt gyllene. Jag hajar inte vad jag skriver så ta ut plantan när den ser klar ut. Sen äta.
 
 
omnomnomnom puss
 

hello cheese lovers