0 Läs mer >>
Min lediga dag, eller egentligen har jag ingen ledig dag pga workaholic men tisdagar har jag hela förmiddagen ledig. Så sovmorgon betyder plättfrukost. Dessa är gjorda på quinoa och äpple. 

Höftade rejält men cirkus behövs:
Ett stort rivet äpple.
2 dl havremjölk. 
1-2 dl quinoamjöl, eller annan mjöl. 
2 tsk vaniljsocker. 
1 tsk bakpulver. 
1 tsk kanel. 
3 matsked smält vegetabilisk margarin. 
Olja till stekning. 

Rör om allt och stek i olja. Om smeten känns alldeles för trög så i med lite mer smält margarin och/eller havremjölk. 
Äts med körsbärssylt och havre creamfrech! 

plättfrukost

62 Läs mer >>
Ugnsrostad sötpotatis och "kyckling" burgare <3 
Dela sötpotatisen i en centimeter tjocka skivor, krydda med lite vad du känner för, jag körde citronpeppar. In i ugnen på ca 175 grader i 20 minuter så dom får lite färg. Till det blev det en kycklingburgare utan kyckling :-) 

jag gillar runda sake...

0 Läs mer >>
Tacopaj, tacopizza, tacolasagne, kärt barn har många namn. 
Du behöver, tortillabröd, soyafärs, bönor, majs, linser, veganost, tomat, salsa och allt annat tjafs som du tycker om att ha på tacos! 

Smörj en pajform med olja och lägg i ett tortillabröd. Sedan blandade jag salsa, bönor, vitlök, purjolök och soyafärs i en bytta och tryckte i blandningen på brödet, ingen centimeter bröd ska synas. Sen på med nytt tortillabröd och mer av soyafärsblandningen. Jag gjorde tre lager, sista lagret toppade jag med bitar av tomat, paprika och veganost. Skvätte även över några matskedar vatten för att allt skulle gegga ihop sig lite saftigt, självklart frivilligt (fast egentligen inte). In i ugnen på ca 150 grader i ca en 45min. Jag hade fryst soyafärs i blandningen så min paj var inne i ca en timme.  Mums mums!!!

tacopaj

0 Läs mer >>
Jupp! Rosa havregrynsgröt, eller annan valfri gröt. Koka som vanligt, i gryta om du vill ha kvalitet eller i mikrovågsugn om du har försovit dig och bussen går om tre min. Häll i massor av frysta bär och gegga runt som fan. Kaffe och havremjölk dricks ur Bratz-muggen, såklart. 
God morgon! 

pink oatmeal

1 Läs mer >>
Ca 5 stycken.
1 1/2 dl mjöl, jag använde bovetemjöl.
1tsk bakpulver. 
1 nypa salt. 
2 tsk socker. 
3-4 dl havremjölk. 
2mtsk smält vegetabilisk margarin. 

Olja till stekning. 

Blanda alla torra ingredienser, häll i havremjölken lite i taget och rör om, sedan smält smör och i med det i smeten. Jag lekte även lite hälsoguru och rev ner ett äpple i smeten, påminde om American pancakes, tjocka och saftiga :)))))

Som pålägg blev det chiafrön, gojibär och agavesirap! Kaffe i Star Trek muggen, såklart. 
 

pankakoooor