Majsplättar deluxe

Har preciiiiis tillverkat glutenfria veganska majsplättar!!!!! HOLYMOLY VA GOTT DET VAR! Lätt som en plätt var det också (notera att det var ett ordskämt). Hittade receptet på  
http://vegoriket.se/tag/majsplattar/
Och gjorde om det en aning.

Till två hungriga personer eller till fyra småhungriga personer behövs:

2dl majsmjöl 
1,5dl bovetemjöl 
1tsk salt
3,5dl vegetabilisk mjölk, jag använde havremjölk.
2mtsk olivolja 
En burk majs, ca 1,5dl.
En liten gul- eller rödlök, eller en halva av en stor.
En halv paprika 
Färsk persilja eller koriander.
Olja till stekning 

Blanda först de torra ingredienserna i en bunke sen rör ner finhackad lök och paprika och majs. Rör ner resterande ingredienserna och klipp ner valfri mängd av koriander eller persilja eller båda. Eller ingen bladkrydda men då är du tråkig. Klicka ut små plättar när pannan blivit varm, stek på båda sidorna av plätten tills den är gyllenbrun/gyllengul. Servera. Jag åt dem tillsammans med avokado, tomat och koriandersalsa <3 

Kommentera här: